El Río Chillar

Nerja on varmastikin monille Aurinkorannikon kävijöille tuttu paikka, tippukiviluolat ja Nerjan poukamaiset rannat. El Rio Chillar on joki, joka laskeutuu Nerjassa mereen. Mutta hieman ylempänä samainen joki avautuukin liikkujalle aivan eri tavoin. Sen varrella ja itseasiassa joessa tallustavat monet jalkaparit päivittäin. Ja tarkoitus on nauttia, vaikka koko matkan käveletkin jalat märkinä: nipotus on turhaa, jos kengät kastuu. 

Sunnuntai ei ollut laisinkaan huono retkipäivä, vaikka meitä väenpaljoudella varoiteltiinkin.  Viikonlopulla luonnollisesti liikutaan perheen voimin enemmän ja tällaset luonnonkohteet ovat mitä parasta antia. Lapsiperheitä, nuoria porukoita, eläkeläisretkeilijöitä, yksinäisiä tallustajia laidasta laitaan, mutta ei mitää kansainvaellusta. Eväät repussa mekin lähdimme kohti yläjokea, intoa enkä enemmän kuin kuntoa (itselläni) ja pieni pelko lasten jaksamisesta. Mutta päivän mittaan kaikki huoli osoittautui ihan turhaksi.

Reitille pääsee seuraavasti:  Jos tulet Malagasta päin E-15 tietä, tulee sinun ensin kääntyä Nerjaan, valitse salida 292. Aja merta kohti liikenneympyrään, jossa kohtaat N-340 tien, käänny vasemmalle Almeriaan päin. Tiellä näkee, vaikkakin turhan harvoin viittoja Los Cahorros El Río Chillar. Ylität Río Chillarin yli menevän sillan ja sinun tulee jatkaa aina suoraan. Juuri ennen liikuntakeskusta, Polideportivoa, liikenneympyrästä käännytään vasemmalle Julio Romero tielle, jonka jälkeen y-risteyksestä oikealle jatkaen Avenida de la Constituciónia Calle Cisnelle asti (kääntyy vasemmalle). Tästä jatketaan matkaa eteenpäin kunnes tullaan risteyskohtaan, jossa vasemmalle kääntyy tie (vie meidät reitin alkuun) ja puolestaan oikealle jatkuu Calle Mirto ja siellä on parkkitilaa. Voit myös jatkaa Avenida de Constitucionia suoraan niin pitkälle, kunnes käännyt Calle Mirtolle vasemmalle.

Auton voi jättää Calle Mirton parkkialueelle. Voit myös kokeilla onneasi ja mennä reitin alkua kohti autolla, sillä siellä on tienvarressa jonkin verran tilaa ja alhaalla on 62 auton parkkipaikka. Kävelyä tuolta parkkialueelta reitin alkuun on noin kilometrin verran.

Alkumatka oli lähes kuivaa joenuomaa (riippuu vuodenajasta ja sademäärästä), ohitimme kiven avolouhintapaikan. Pikku hiljaa reitti alkoi muodostua mielenkiintoisemmaksi ja kävelimme luonnon ja osittain puiden suojassa. Tämän vuoksi paahtava aurinkokaan ei haitannut niin paljoa.

Rio Chillar familia_20 as Smart Object-1 Rio Chillar familia_23 as Smart Object-1                                                              Rio Chillar familia_34 as Smart Object-1 Rio Chillar familia_30 as Smart Object-1

Rio Chillar familia_42 as Smart Object-1

Lasten aidolla riemulla ei ole rajaa, he nauttivat yhdessä olosta, ja asioista, joita ei kiireisen arjen vuoksi useinkaan pääse kokemaan. Eikä äiti hermoa ja käske koko aikaa… Hyvä myös aikuisen kohdata näitä hetkiä, sillä jälleen kerran huomaa miten pienet asiat oikeastaan tekevät meidät onnellisiksi.

Los Cahorros on kohta, jossa joki menee marmoriseinämien välissä. Uoma kapenee sen verran, että kävelyn aikana paikka paikoin voi koskettaa kauniita seiniä. Vesi ylettyi syvimmällä kohtaa polviin saakka.

Rio Chillar familia_71 as Smart Object-1

Rio Chillar familia_73 as Smart Object-1

Vaikka reitin alku vaikuttaa tasaiselta ja helpolta, muuttuu kulku astetta vaikeammaksi lähestyttäessä loppuosioita. Hetkittäistä kiipeämistä seuraa usein pieni allas, jossa on hyvä levähtää.

DSC_0052 Rio Chillar familia_76 as Smart Object-1

Rio Chillar familia_85 as Smart Object-1

Vado de los Patos on kuin terassimainen rykelmä pieniä altaita. Lapsilla on hauskaa kiipeillen ja hypellen kivillä. Erityisesti täällä hyvät jalkineet ovat plussaa, ei liukastu niin helposti ja suljettu kenkä suojaa nilkkaa.  Pulahdus altaaseen ja pää pienen putouksen alle, vähän kuin porealtaassa… Kuuman päivän lepohetki, vain lasi kuplivaa puuttui!!!

Rio Chillar familia_91 as Smart Object-1

El Vado de los Patosin lopussa on hieman isompi allas, jossa on mukava lepuutella kehoa pienen vesiputouksen alla ennen paluumatkalle lähtöä.

DSC_0064 Rio Chillar familia_6 as Smart Object-1 DSC_0068 DSC_0070

Polku on yhdensuuntainen, joten paluumatka on saamaa reittiä takaisin. Kävellessä huomasi, kuinka oikeastaan keho ja mieli olikaan kaivannut jotain tällaista. Arki tuntuu joskus olevan pelkkää kellon kanssa sovittelua ja siirtymistä paikasta toiseen. Suorittamista ja velvollisuuksien täyttämistä. Joella oli toisin. Puhelinkin oli kuuluvuusalueen ulkopuolella.

Rio Chillar familia_18 as Smart Object-1

Saapuessamme mietin sähkölangoilla roikkuvien kenkien merkitystä, niinkö kuluttava polku olisi. Paluumatkalla ymmärsin, sillä omat tenniskengät olivat kärsineet, mutta onneksi ei vielä ollut tullut aika nostaa niitä yläilmoille. Ehkäpä ensi kerran jälkeen joudun jo luopumaan … Jalkineissa on hyvä olla kunnon pohja, ja mielellään suljetut kengät. Saimme aikaisemmin vinkkinä säilyttää vanhat lenkkarit, joten nyt kengät saivat oivallisen käyttötakoituksen! Jokin keppi tai kävelysauva ei olisi ollut pahitteeksi myöskään.

Lapsemme 8 ja 10v. olivat reippaita ja kulkivat hyvin mukana. El Vado de los Patosille meillä meni aikaa kolme tuntia (mutta emme pitäneet pitkiä uima/evästaukoja)  ja paluuseen saman verran. Loppumatkassa vauhti hieman hidastui, eväät loppuivat ja väsymys painoi. Hieno päivä ja onnellisia, että tällainen upea retkikohde löydettiin!

Syyskuussa tarkoitus olisi mennä Nerjaan ja Maron rannalle tosi suositulle parituntiselle kanoottiretkelle. Mikäli kiinnostaa, järjestäjän yhteystiedot tulevat tässä: Educare Aventura S.L .  Jos joen kävelyn tekee jo heti aamusta, on saman päivän aikana mahdollisuus mennä myös kanooteilla. Meille tuo yhdistelmä olisi varmaan ollut liikaa, joten palataan Nerjaan parin kuukauden päästä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *